"Ik schaam me dat ik achteraf gezien mogelijke signalen heb gemist"

E-learning meldcode

Zorgprofessionals moeten weten welke vormen van huiselijk geweld er zijn, hoe ze signalen van mishandeling van ouderen kunnen herkennen en wat ze volgens de richtlijn van de Wet Meldcode dan moeten doen.

Stichting Leerstation Zorg, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Noordhoff Health hebben in opdracht van het ministerie van VWS e-learningmodules ontwikkeld, zodat zorgprofessionals zich hierin in hun eigen tijd en eigen tempo kunnen scholen. Sinds 2016 is er een herziene versie beschikbaar. Via deze geaccrediteerde e-learningmodules kunnen zorginstellingen ouderenmishandeling structureel op de kaart zetten en hun medewerkers vertrouwd maken met de vijf stappen van de meldcode.

Drie modules voor drie leergroepen
Er zijn drie modules ontwikkeld voor drie verschillende doelgroepen van zorgprofessionals en studenten: verzorgenden, verpleegkundigen en medici. De modules kunnen in instellingen een belangrijke rol spelen bij het invoeren van de meldcode en leiden tot een certificaat met accreditatiepunten.

Na het volgen van de modules ‘Ouderen in veilige handen’ zijn professionals beter in staat ouderenmishandeling te herkennen en weten ze wat ze moeten doen als ze deze mishandeling signaleren.

 

In opdracht van:

Door: